اخبار معاونت

موزه های تاریخ طبیعی در مسیر تحول

موزه های تاریخ طبیعی در مسیر تحول

امروز تبریز میزبان نشست آموزشی- تخصصی مدیریت موزه تاریخ طبیعی و بانک ژن حفاظت محیط زیست کشور بود.
نشست آموزشی تخصصی مدیریت موزه تاریخ طبیعی و بانک ژن حفاظت محیط زیست کشور امروز ششم شهریور ماه ۱۴۰۲ با حضوراساتید دانشگاه و مدیران و کارشناسان موزه های تاریخ طبیعی و بانک ژن کشور به شکل مجازی - حضوری برگزار شد.

به گفته اشتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی، هدف از این نشست، آشنایی موزه داران با روشهای موزه داری و روایتگری در موزه ها  و نقش موزه ها دردانش افزایی و آموزش محیط زیست است.

در این نشست، محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تبیین اهداف برگزاری کارگاه ، از توافق با ایکوم برای ایجاد کارگروه موزه های تاریخ طبیعی به عنوان یکی از  دستاوردهای مهم این نشست خبر داد و ابراز امیدواری کرد که ورود موزه های تاریخ طبیعی به برنامه های درسی کشور، باعث شناساندن  هر چه بیشتر این اماکن علمی-آموزشی ارزشمند و نقش کارآمد آنها در آموزش و تحقیقات شود.

مدادی با اشاره به اقدامات و فعالیت هایی که موزه‌های سراسر دنیا در راستای ارتقاء دانش تنوع زیستی انجام می‌دهند، گفت: برگزاری تورهای تخصصی، بازدیدهای  گردشگری، نشست ها و کارگاه‌های موضوعی توسط این موزه ها  بسیار مورد استقبال قرار گرفته، موجب جذب مخاطبان بیشتر برای موزه‌ها می شود.

نورالله مرادی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست نیز به صورت مجازی در افتتاحیه این نشست حضور یافته، نقش موزه ها را در امر آموزش، ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست و تشویق و ترغیب مردم به حفاظت بسیار حائزاهمیت خواند.

سید احمد طباطبایی رئیس شورای ملی موزه های ایران (ایکوم)، در این نشست از موزه ها بعنوان مهمترین نهاد حفاظت از میراث طبیعی یاد کرده، نقش موزه ها را در این زمینه بسیار پررنگ دانست.

مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دیگر سخنران این نشست، به تبیین مفاهیم و روشهای روایتگری در آثار موزه ای و انتقال مفاهیم به مخاطبین پرداخت.

بهرنگ سلاجقه مرجع ملی  کمیته مشورتی ارتباطات،آموزش و آگاهی بخشی عمومی کنوانسیون تنوع زیستی در زمینه محیط زیست نیز ضمن تشریح نقش موزه ها در آموزش و پژوهش تنوع زیستی گفت: موزه‌های تاریخ طبیعی محلی برای آشتی و ارتباط مستقیم مخاطبان با ارزش‌های تنوع زیستی بوده، نتیجه آموزش را ماندگار و اثرگذار می‌کنند.

گفتنی است این نشست با کارگاه آموزشی و پنل های تخصصی با موضوعات بانک ژن ، نگهداری نمونه های موزه ها و قوانین و مقرارت حاکم بر موزه ها همراه بود.

عكس های مرتبط :

نسخه قابل چاپ
بيشتر