غلامرضا ابدالی مدیر کل دفتر مدیریت و حفاظت حیات وحش نیز ضمن قدردانی از کلیه فعالان حوزه حفاظت از حیات وحش با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی اظهار داشت حفاظت از طبیعت و حیات وحش به تنهایی توسط دولت امکانپذیر نیست و نیازمند همکاری و مشارکت بخش خصوصی و جوامع محلی است. در همین راستا سازمان حفاظت محیط زیست رویکرد حفاظت مشارکتی را با جدیت دنبال کرده و اقداماتی موفقیت آمیز را در این راستا آغاز کرده است.
ابدالی در ادامه گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص حفاظت از یوزپلنگ ایرانی ارائه داد.
وی با اشاره به شش راهبرد:
- حفاظت از این گونه اعم ازپایش و مدیریت در جهت افزایش جمعیت یوز
- افزایش کمیت و کیفیت زیستگاههای یوز
- تقویت مشارکت جوامع محلی در حفاظت از این گونه
- پژوهش و به روز رسانی اطلاعات پایه
- احیای جمعیت پایه یوزپلنگ در اسارت و نیمه اسارت و
- ساختارسازی مدیریت و توانمندسازی
، از حمایت های بخش خصوصی در راستای حفاظت از گونه های جانوری خبر داد و عقد قرارداد با نیکران موتور در سال گذشته به عنوان حامی خصوصی حفاظت از یوزپلنگ را نمونه ای موفق از این حمایت ها دانست.
ابدالی همچنین از برنامهریزی برای ایجاد یک سپر حفاظتی در اطراف محدوده زیستگاهی یوزپلنگ ایرانی خبر داد که در این محدوده با افزایش محدوده ای حفاظتی از طریق ارتقا سطح مناطق چهارگانه وعرصه های جهت فعالیت های حفاظتی با مشارکت بخش خصوصی خبر داد و گفت طی جلسات متعددی که با وزارت راه داشتهایم این وزارتخانه تعهداتی را در خصوص کاهش سرعت بهسازی و نصب تابلو های هشدار دهنده در مسیر پرخطر روشنایی مسیر و فنس کشی دو لاین ۵ کیلومتری از مسیر خطرساز برای گونه متقبل شده است و بدین منظور ۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات خود را در اختیار محیط سازمان محیط زیست قرار داده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در پایان سخنان خود از تدوین سند فرابخشی و بالادستی برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی در کمیته تخصصی شورای عالی محیط زیست سخن گفت و ابراز امیدواری کرد این سند در جلسه شورای عالی نیز به تصویب برسد.
عکس: دانشگر
خبر: روحانی